Jump to content


scalemodelworld

Member Since 13 Dec 2012
Offline Last Active Dec 07 2013 02:43 AM
-----

Topics I've Started

Warped Body

01 April 2013 - 06:56 PM

No, not mine. My next kit. It's a 2010 Camaro, and the body is warped. What's everyone's favourite solution to this?


Ghostbusters Ectomobile

16 March 2013 - 10:56 PM

While I wait for some supplies to arrive so I can finish my pimped Buick, I got started on the Ectomobile. As usual, the kit is wildly incorrect compared to the movie. I've done the research and started modifying it so it looks right. Here's an example:

 

How the roof rack comes in the kit:            Trimmed down to look like the movie car:           All painted up:

Attached File  Rack 1.JPG   178.57KB   17 downloads                Attached File  Rack 2.JPG   170.22KB   30 downloads                        Attached File  Rack 3.JPG   179.07KB   34 downloads

 

The roof is also a problem. It comes ready to instal signs for the sequel-movie car, so to build the original, you have to remove the 6 supports on the edges of the roof.

 

Attached File  Roof.JPG   109.46KB   55 downloads

 

I need help with the paint job on this model. I've posted a separate query in the Q&A forum for those interested in helping me resolve a paint issue that I've never seen before. Here's the pics (more info about the details in Q&A):

Attached File  Paint 1.JPG   107.41KB   72 downloads              Attached File  Paint 2.JPG   91.57KB   65 downloads


Need help with paint issue

16 March 2013 - 09:32 PM

I've started building the Ghostbusters Ectomobile (from the original movie), and something weird has happened to the paint, as you can see below. This has never happened to me before, so I don't know WHY it happened, or how to fix it. I'm assuming I can just sand it back and repaint, but I want to make sure the problem doesn't re-occur. Any advice on the cause and/or corrective action would be greatly appreciated.

 

To help with the diagnosis, the body was primed with Tamiya grey primer, and then coated with TWO mist coats of Tamiya Pure White (acrylic) which went on perfectly. It was when I applied a wet coat that the issue happened. I painted outside using a rattle can, where the weather was warm (not hot) but maybe a bit humid.

 

Please ignore the fact that I put white paint on grey primer.

 

The issue is just above the wheel skirt:            Here the problem is on the top right of the hood and in the panel line:

Attached File  Paint 1.JPG   107.41KB   84 downloads                      Attached File  Paint 2.JPG   91.57KB   83 downloads

 

 

 


1970 Buick GSX - Pimped

04 March 2013 - 06:53 PM

Bought this kit as a donor for a corvette (headlights) but decided to build it instead. My wife came up with the idea of making it look like a pimp car, so apart from what you can see in these photos, the interior will be flocked (hopefully shagged) throughout. I've also opened the trunk and doors on this kit using Detail Master metal hinges.

 

Attached File  IMG_0383.jpg   242.65KB   61 downloads  Attached File  IMG_0384.jpg   222.33KB   78 downloads  Attached File  IMG_0379.JPG   234.91KB   87 downloads  Attached File  IMG_0385.JPG   207.86KB   81 downloads


Tommi Makinen Lancer Evo VI

28 February 2013 - 08:14 PM

Finally got this little baby finished. The most decals I've ever put on a model - 65 in total! Lots of detail in this kit and I LOVED putting it together. Nowhere near the quality of Gary's Ken Block build though.

 

Attached File  Lancer 10.jpg   111.72KB   27 downloads  Attached File  IMG_0365.JPG   161.46KB   33 downloads  Attached File  IMG_0367.JPG   130.59KB   38 downloads

 

Attached File  Lancer 8.jpg   96.24KB   33 downloads  Attached File  Lancer 5.jpg   90.53KB   38 downloads  Attached File  Lancer 6.jpg   112.88KB   46 downloads

 

Attached File  Lancer 9.jpg   123.99KB   35 downloads