Jump to content
Model Cars Magazine Forum

Paint color removed another paint color


Recommended Posts

I've been working on a Revell 1971 'Cuda and it's in the final stages of body detail. I had just applied turn-signal amber over silver on the side-marker lights. Both colors are Testors and in a bottle. When I started to apply the amber it somehow rubbed the silver off. The silver had dried several days prior. I have a set of decals that will correct this problem in a pinch but I would like to know how this problem occurred. 

Link to comment
Share on other sites

^^ this. If you are using Testors enamels, they take an extremely long time to fully "dry" beyond just an outer skin on the paint. If there is enough solvent in your second color, this will dissolve that dried skin pretty quickly.

A good solution would be to use an acrylic for the amber lens color (such as Tamiya). The solvents shouldn't impact those in the Testors silver, and you can flow enough amber in to simulate a lens.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...